zaterdag 24 augustus 2013

Oppotten

Nu ik zo'n handig tafeltje heb en het nog droog is, ga ik nog snel een paar kamerplanten oppotten. En voor eentje is dat hoog tijd.

248e 248f

De plant (ik vergeet de naam steeds) kan veel hebben. En dus heb ik deze flink uitgedund. Nu kan die er weer een paar jaar tegen.

Maar eigenlijk was ik begonnen met oppotten omdat ik drie schattige plantenpotjes bij Het Goed heb gevonden. En natuurlijk omdat ik onlangs een oppottafeltje heb. En ja, ondertussen is deze groen geworden. :D

248d

Ik gebruik het liefst binnenpotten en dus heb ik er een aantal op maat geknipt.

Het leek eerst niets te worden dit jaar, maar de gezaaide aardbeien in het voorjaar geven in ieder geval één rood aardbeitje.

248b 

Maar misschien volgen er nog een paar piep kleine aardbeitjes. Ach, misschien is het volgend jaar een beter jaar voor aardbeien. Ik had eerlijk gezegd niet eens verwacht dat ik veel aardbeienplantjes zou hebben. (Ik heb 22 van deze potjes vol. :D )

248a 

Bij de tomaten heb ik een beetje gesjoemeld. De zaadjes werden niets en dus heb ik, alweer een tijdje terug, twee plantjes gekocht. Dat zijn ondertussen alweer twee planten geworden en ze zitten vol heerlijke tomaten.

248c

Nu hoop ik dat het morgen ook nog droog is, want dan kan ik nog even wol kammen, zodat ik een voorraadje heb voor het spinnen met de spingroep op woensdagavond.

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke oppot tafel zeg plaatje lijkt me heerlijk om daar mee te werken !!
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat van gratis hout! :D En dat teiltje is een geweldig idee.

   Verwijderen