maandag 9 september 2013

Printen op stof

Eindelijk heb ik een recept gevonden om het zelf te maken. Ik had al een manier gevonden hoe je op hout en andere harde oppervlaktes kan printen, maar nu dus ook op stof. En dat zonder dure produkten te hoeven kopen.


Op het blog van Infarranlty creative staat het recept met een duidelijke beschrijving.

Veel verstand van scheikunde heb ik niet, maar ik ga het wel met bescherming aan in een goed geventileerde ruimte (lees: buiten) maken:

Meng 2 eetlepels Aluin (verkrijgbaar bij de Wolstudio), 2,5 theelepels Soda en een halve theelepel vloeibare wasverzachter. Voeg een kopje heet water toe.
Mix het in een grote kom (het zal gaan schuimen, dus neem niet een te kleine kom). Roer goed door en na een paar minuten zal de schuim verdwijnen.

Stop er een stukje stof van 100% katoen in (moet in de printer passen) en laat het er 15 minuten in liggen, zodat het helemaal doordrenkt raakt met de mix. Wring het goed uit.

Je kan de mix goed bewaren in een afgesloten pot.

Strijk de stof op de glazende zijde van Freezer paper (verkrijgbaar bij o.a. quiltwinkels).

En je kan nu gaan printen.

Leuk om te combineren met quilts, patchwork en applicaties.

Ik ga nog wel even controleren hoe het de wasmachine "overleeft". Maar dat zal vanwege de Aluin wel goed gaan (hoop ik).

Kijk voor meer foto's op het blog van Infarranlty creative.

3 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen Jet!!!
  en of je met een inktjet- of laserprinter werkt.

  Succes en groetjes,Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de laserprinter zal het niet gaan, vermoed ik. Maar mijn inkjetprinter heeft inkt nodig, dus heb blijft nog even spannend. :D

   Groetjes,
   Jet.

   Verwijderen