zaterdag 26 oktober 2013

De wintertijd komt er aan

Dat de wintertijd eraan komt is mij niet ontgaan.
De hardlopers die trainden voor de 4 mijl zijn vervangen door boten. Ja, je leest het goed ... BOTEN.

Ik woon namelijk niet ver van een meer. En in de winter worden de boten, op een aanhanger, uit het meer gehaald. Geen idee waar de mensen in de winter de boot dan laten (achtertuin?). Maar bij ons komen de boten dus door de straat als de winter er aan komt.

Nou had ik al eerder een keer over mijn aardbeienplantjes geblogd. De zaadjes die ik in het voorjaar had gezaaid kwamen dus allemaal op. Op een paar hele kleine aardbeien na, heb ik er nog niet veel van kunnen eten. Maar ik moet toch iets goed hebben gedaan want ...

kastje2.0b 

De bovenste plantjes bloeien. Dus misschien eet ik deze winter wel aardbeien. :D

kastje2.0a 

O ja, ik heb de plantenkasjes een beetje aangepast. Beide kasjes hebben nu een bodem (gewoon kant-en-klaar tegels van hout), de voorkant kan nu geopend worden (zo is het gemakkelijker om bij de bakken te komen en ze te verplaatsen) en in één van de kasjes heb ik een stelling gemaakt zodat alle aardbeienplantjes in de kas kunnen. De kasjes staan nu op de zonnigste plek in de tuin.

tomatenrijp

De laatste tomaten kunnen bijna geoogst worden. Dit is overigens de bonus oogst, want we hadden deze tomaten niet verwacht. Nu moet ik nog uitzoeken of het zinvol is om de tomaten de winter door te krijgen of dat het handiger is om volgend jaar tomaten te zaaien (de aardbeien waren zo'n succes dus ....).

Het enige wat me maar niet wil lukken zijn de pompoenen. Die blijven maar bloeien ... en verder niets. :(
Wat heb ik daar toch fout gedaan?

Niet vergeten om de klok vannacht een uur terug te zetten. We krijgen het uur dat ons ontnomen werd in het begin van het jaar weer terug! :D

Even een kleine aanvulling:
Ondertussen heb ik het antwoord op mijn vraag over de tomaten gevonden: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/tomaten.htm
Ik ga dus tomaten zaaien volgend jaar. :D
En met deze informatie zal ik een eind komen: http://www.tuinieren.nl/a/onderhoud/planten/tomatenplant-verzorgenhttp://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/over-tomaten-dieven/

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kasje daar zal je veel plezier van hebben .
  Wat fijn die tomaten bij ons willen die ook niet als ze eraan zitten zijn ze zo rot ? ra ra maar echt balen is dat volgend jaar weer proberen !!
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je de planten water gegeven toen de tomaten al rood werden/waren? Dat kan je beter niet doen. (zie mijn kleine aanvulling)

   Verwijderen
 2. Wij hebben gisteren de laatste tomaat geoogst. Een hele mooie. De plant ligt nu op de composthoop. Ik heb echt geen idee of je zoiets kunt overwinteren, volgens mij moet je opnieuw zaaien.

  BeantwoordenVerwijderen