maandag 28 oktober 2013

Pindakaaspothouder

Het is gewoon leuk om in de winter naar de vogeltjes in de tuin te kijken. Ok, ze schijten de boel ook onder .. maar het blijft leuk.

Nu is het wel een beetje een discussiepunt of het nu wel of niet goed is voor de vogels, maar ik zat meer met een ander probleem.

Ik woon namelijk aan de rand van een dorp. En dan heb je last van dieren. Je zou ze ongedierte kunnen noemen, maar zolang ze niet in en aan mijn huis komen mogen ze wel blijven. Alleen wil ik ze dus niet lokken. Tja, en zij vinden vogelvoer ook lekker.

De oplossing is de pindakaaspothouder. Overdag kunnen de vogels erbij en 's avonds gaat de deksel erop. Dus de muizen, ratten en ander ongewenst gespuis kan er dan niet van eten.

pindakaaspot

Het plan om een pindakaaspothouder te maken was er al. Maar toen de Aldi met een aanbieding kwam ...
Nou ja, er hangt er dus nu ook eentje bij mij in de tuin ... aan mijn oppottafel. Daarvan is toch de bedoeling dat die er rustiek en oud uitziet. De vogels mogen daar dus wel een paar ongelukjes op maken. ;)

Mocht je overigens wel zelf een pindakaaspothouder willen maken, hou er dan wel rekening mee dat vogels geen pindakaas voor mensen verdragen. Da's te zout. Er zijn verschillende soorten pindakaas voor vogels verkrijgbaar.

Het is dat ik zelf niet van pindakaas hou, maar wij mensen krijgen toch aldoor te veel zout binnen? Kunnen wij dan ook niet beter dat minder zoute pindakaas eten? Ok, die met de meelwormen misschien niet ... hoewel. ;)

Ik ben dus nu officieel helemaal klaar voor de winter, hoop ik. Tenzij er vandaag dingen weg- of omwaaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten