zondag 30 maart 2014

Gewoon gestolen!!!

Is het heerlijk weer in het weekend, wordt er gewoon een uur van gestolen!!

Alsof ik al genoeg tijd heb. Nou ja, het heeft één voordeel. Het klokje in de auto loopt nu weer goed. :D

Ondanks dat dit weekend dus een heel uur korter is, heb ik dankzij het mooie weer toch een heleboel kunnen doen.

De aardbeien en frambeien die nog in de grote bakken in de kasjes stonden heb ik verpot in kleine potjes en de grote bakken staan klaar om de tomatenplantjes (die sinds de vorige keer dat ik erover blogde niet zijn gegroeid) te ontvangen.


Als we dit jaar een mooie zomer krijgen, dan moet ik wel verwend worden met een mooie aardbeien oogst. Want ik heb een heleboel aarbeienplantjes. En ik ben ook heel benieuwd hoe frambeien smaken. Die plantjes hebben zich vorig jaar wel vermeerderd, maar ik was te laat met de aanschaf om nog vruchten te kunnen oogsten. En de tomaten .. ik weet het nog zo net niet of dat wel wat gaat worden.

Ik had tegelijk met de tomaten ook Lobelia's gezaaid. Die zijn nog erger. Daar zitten alleen nog maar twee blaadjes aan. Maar daar zijn wel een heleboel zaadjes van ontkiemd. Dus met een paar plantjes zal het toch wel lukken?


Mijn rotstuintje heeft in ieder geval helemaal zin in de lente. :D

Ondertussen ben ik hard aan het nadenken over de tuinkasjes 2.0. Want ik wil natuurlijk alle plantjes komende winter in de kasjes laten overwinteren. En in de huidige kasjes is er niet echt genoeg plaats. Dus ik ga me weer eens verdiepen in Sketchup.

2 opmerkingen:

  1. heerlijk zo te rommelen in je tuintje en frambeien nooit van gehoord

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Frambeien zijn een soort aardbeien die naar frambozen smaken. Of het echt zo is moet ik dus nog proeven. Ik kwam ze vorig jaar toevallig tegen en kon ze niet laten staan .. ook al was het laat in het seizoen. In het engels heten ze framberries. Tegenwoordig heb je ook pineberries. Da's hetzelfde idee maar dan met ananassmaak. Als ik die een keer tegenkom ... dan zal ik het waarschijnlijk weer niet kunnen laten. Dan maak ik de nieuwe kasjes wel wat groter. ;)

      Verwijderen