dinsdag 22 april 2014

Af en toe een file en veel groens

De pindakaaspot (voor vogeltjes) is nog steeds een groot succes. Ik heb alleen niet alle vogels goed op de foto kunnen krijgen. Maar af en toe vormen ze een file. De koolmeesjes worden weggejaagd door de merels en de merels op hun beurt weer door de ekster. Echt veel leuker dan de tv. :D

Natuurlijk heb ik de koolmeesjes wel op de foto gekregen. Die zijn of dapper of brutaal.
Er komen steeds verschillende langs, maar ze hebben allemaal zo hun eigen maniertjes. Zo komt er elke dag eentje langs die erbij zweert om een pootje op beide stokjes te houden. De pot raakt al aardig leeg (tot nu toe heb ik die steeds bijgevuld), dus ik ben benieuwd hoe die dat oplost als de bodem in zicht komt.

En natuurlijk komen de merels ook. Voor hun heb ik er ook een groter stokje aan gespijkerd.


Dat dit vrouwtje er zit is een wonder. Ze heeft dagen moeten oefenen en proberen om op het stokje te komen, maar het lukte haar gisteren ineens. Ze springt niet zoals de anderen van de tafel op het stokje, maar gaat van boven naar beneden. Van de schutting op de achterwand van het tafeltje naar het dakje van de pindakaaspothouder een beetje naar beneden glijden en hop op het stokje. Dit lijkt mij veel moeilijker dan met een hopje op het stokje te springen, maar ja ik ben geen merel. Het is vervolgens zeer vermakelijk om haar te zien balanceren op het stokje. Iets wat nog niet altijd even soepel gaat.


De eksters pikken ook een graantje (of beter gezegd pindakaas) mee. Deze wegvliegende ekster is de beste foto. Het zijn de grootste vogels die in de tuin komen, maar ook de grootste angsthazen.

O ja, de tomaatjes zijn niets geworden. *snif*


Wat ik fout doe weet ik niet. Misschien is de plek waar ik ze heb staan niet goed, maar het is weer mislukt. Er zit veel minder wortel aan dan ik (na al die weken) had verwacht en eerst droogden de blaadjes uit en nu worden de plantjes één voor één vanaf de wortels steeds slapper. Ik kan beter zeggen werden, want ik heb ze aan de gemeente gedoneerd.En dus ben ik naar de groente kwekerij gegaan en heb vier tomaten-, 2 paprika- en 2 komkommerplantjes gekocht.

En omdat ik ook niet echt veel vertrouwen heb in het slagen van de Lobelia's ... heb ik mijn slag bij de Formido geslagen en heb daar zaterdag een paar plantjes gekocht. Ok, ze zijn morgen bij de Aldi in de aanbieding, maar dat duurde me echt te lang.

Kijk, als het maar eenmaal echte plantjes zijn gaat het wel. Dan groeien ze bij mij als kool.


De aardbeienplantjes bloeien bijvoorbeeld al. De frambeien en pineberries (is er al een Nederlandse naam? anasbeien?) nog niet, maar ik ben wel heel benieuwd naar de smaak en hoe ik ze in gerechten kan verwerken.


De Rozemarijn bloeit ook. Dat was eigenlijk een verrassing. Natuurlijk bloeien alle planten ... min of meer. Maar dit zijn ook nog eens leuke bloempjes.

Nou ja, min of meer doet alles het dus goed ... alles behalve wat ik zaai. *zucht*

2 opmerkingen:

  1. wat zijjn pineberries daar ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aardbeien die naar ananassmaken. Ik ben ze nu ook al bij de Hornbach tegen gekomen. Zelf heb ik ze nog niet geproefd, maar als aan mijn plantjes vruchten komen dan laat ik dat zeker weten. :D

      Verwijderen